zaterdag 19 december 2009

Eindelijk: Olivier is geboren!



Op dinsdag ochtend 15 december was het dan eindelijk zover: Julie begon weeen te krijgen! Na wat wachten, de laatste dingen in de tas voor het ziekenhuis en proberen rustig te blijven zijn we om 12uur naar het ziekenhuis gegaan (Iedereen bevalt hier in het ziekenhuis, maar ondanks dat valt het zeer mee met de medicalisatie van bevallingen: bij ons ziekenhuis heeft iedereen zijn eigen kamer voor de bevalling waar je daarna ook kan blijven, met ligbad en alle andere dingen om een beetje te kunnen relaxen tussen de weeen). Ondanks dat de weeen niet heel regelmatig kwamen kregen we toch een kamer toegewezen om ons voor te kunnen bereiden op de bevalling. Dus we hebben ons daar rustig geinstalleerd en alles op ons af laten komen. Dus Julie heeft veel rondgelopen, in bad gelegen, in bed gelegen, en vooral gepuft en geblazen.

Om 2:50 was het dan eindelijk zover: de persweeen waren gekomen, alleen de dokter was er nog niet.... Dus heeft Julie nog een half uur door de persweeen heen moeten puffen voordat ze aan het echte werk mocht beginnen.

16 december om 3:40 was het dan eindelijk zover: onze zoon Olivier werd geboren!

Vanaf het begin is het eigenlijk allemaal heel goed gegaan, een klein uurtje later lag hij al aan de borst (geheel in lijn der verwachtingen natuurlijk) en verder gaat ook alles erg goed met hem en Julie. We zijn nu 2 daagjes thuis en komen langzaam een beetje in de routine. Dat is nog wel ff wennen hoor, de hele dag en nacht met de kleine bezig zijn, je vergeet bijna dat je zelf ook nog moet eten en slapen. Maar, het is echt fantastisch, we hebben het enorm naar ons zin als familietje, en hij is (tot nu toe) enorm makkelijk: hij geeft even een schreeuw als hij honger heeft, mort wat als zijn luier verschoont moet worden en is verder lekker rustig....

Kortom, we zijn volledig gelukkig met z'n drietjes!

6 opmerkingen:

  1. Hé Jopie en Julie,

    Olivier ziet er fantastisch uit. Ik ben echt een supertrotse Opa. Volgens Hanneke lijkt hij vooral op Julie's vader (jammer voor mij) maar ik voel me niet jaloers. Het is gewoon prachtig om die wolk al zo rond te zien kijken. We komen snel dat gastje bewonderen.

    Opa en oma uit Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Joris en Julie,

    Wat een dropje! Echt een hele mooie zoon! En klaar voor de vorst, zo te zien!! Fijn dat het goed met jullie gaat! Die routine wen je vast snel aan! Heel veel plezier samen! x Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Olivier, welkom in de wereld! Ik wens je heel veel geluk, verbinding en blijdschap toe. Wil je ook je vader en moeder feliciteren? terecht zijn ze heel trots op zo'n wondertje....
    Liefs van Nelleke van Klaveren uit Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi kersverse ouders,

    supermooi om eindelijk eens te kunnen zien waar jullie al die tijd naar toe hebben geleefd. Daar is ie dan, om de rest van jullie leven bij jullie te blijven. Of ie nou bevalt of niet: dat ventje komt niet met garantie dus ruilen zal niet gaan. Maar volgens mij zijn jullie er ontzettend gelukkig mee, en zelfs ik krijg er een brede glimlach van op m'n gezicht. Kan niet wachten om hem in het echt te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag papa en mama van Olivier,

    Wat een lief, mooi hummeltje hebben jullie op de wereld gebracht! En wat is hij nog schattig klein in vergelijking met zijn pappie :-)
    Hij ziet er erg rustig uit, dus voor de nachtrust hoeven jullie waarschijnlijk niet te vrezen...
    Wij zijn erg blij om oom en tante van dit neefje te zijn! En we kunnen niet wachten om hem ook eens vast te houden!

    Liefs en fijne feestdagen,
    ome Bas en tante Hanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hey Joris en Julie:).

    Wat een schatje kindje:).
    Ik ben blij dat het me neefje is echt waar:).
    Tot snel:):).

    -Xx- Viv!

    BeantwoordenVerwijderen