maandag 26 januari 2009

Skien!!

Gisteren (zondag) was het dan eindelijk zo ver: de eerste keer skien van het seizoen!

Op ongeveer een uur rijden van Montreal liggen een aantal skiheuvels, het zijn dan misschien geen Alpen, maar je kan er toch behoorlijk leuk skien.
Wij zijn naar Bromont gegaan, een berg met 90 voornamelijk erg mooie pistes. Het lastige alleen van de winter hier is dat het altijd erg koud kan zijn. En dat was het dus ook, s'ochtends -17, eind van de middag -20, met een lekker fris windje erbij. Dus hebben we ons flink ingepakt (zoals je kan zien op de foto). Het fijne van erg koud weer is wel dat de rest van de mensen binnen blijft, het was dus erg rustig, vaak hoefden we niet eens te wachten bij de skilift.... Dat hadden we zeker niet verwacht zo dicht bij Montreal. De condities van de pistes waren ook extreem goed (het was een beetje te koud om te proberen meer (mooiere) foto's te maken...) Kortom, een dag om zeker zsm te herhalen (hopelijk komend weekend weer!)

2 opmerkingen:

  1. Gaaf man! die pistes zien er toch echt niet verkeerd uit, ennne nog altijd beter dan snowworld....

    Heerlijk zo'n hele piste voor jezelf zeg!

    Is idd lekker scheppen trouwens met die sneew! s'morgens 1 1/2 uur eerder je nest uit!

    Vind jullie huisje er erg leuk uitzien, denk dat je het daar best wel even uit kan houden hoor :P

    In nederland hebben we ook nog even ijspret gehad, aangezien het een paar keer min 18 is geweest en alle grote plassen en kanalen waren bevroren, laatste keer was 1996! Bijna een week lang geschaatst dus was erg leuk. Helaas op 1 of 2 dagen na geen elf steden tocht.

    Wacht jullie blog weer af,

    Groetjes Koen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zeker niet slecht uit, die pistes... Erg relaxt om dat zo 'om de hoek' te hebben! Dat uurtje is duidelijk beter dan de 12 uur die het kost om vanuit Nederland naar de Alpen te rijden. Je zou bijna uit je werk nog even langs hoppen. Alleen moet je dan wel een zaklamp meenemen ;-)

    Groetjes,
    Bas en Hanne

    BeantwoordenVerwijderen